Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Фокача `по български`
Фокача `по български`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г брашно тип 500
1/2 пакетче суха мая
250 мл топла вода
8+2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
25 гр.масло
шарена сол
В купа се изсипва пресятото брашно заедно със сухата мая и солта. Прибавя се зехтинът (8 с.л.) и топлата вода и се омесва се еластично тесто.Тестото се меси около 10 минути, след което се оставя в намаслена купа, която се покрива с кърпа или фолио. Оставя се на топло място да втасва за около 1 час.
Тестото се премесва и с ръце се оформя според тавата, в която ще го печем. Тавата трябва да бъде обилно наръсена с брашно, а фокачата оформяме като дебела кора, която да запълни целия съд. С пръсти правим няколко вдлъбнатини на фокачата. Оставяме още около 30-40 минути да втаса отново. Намазваме с останалия зехтин. Печем в предварително загрята фурна на 240 градуса. Готовата фокача намазваме с маслото, поръсваме с шарената сол и завиваме с кърпа за около 5 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Фокача `по български`
От форум:
От друг сайт: