Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Фокача `по български`
Фокача `по български`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г брашно тип 500
1/2 пакетче суха мая
250 мл топла вода
8+2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
25 гр.масло
шарена сол
В купа се изсипва пресятото брашно заедно със сухата мая и солта. Прибавя се зехтинът (8 с.л.) и топлата вода и се омесва се еластично тесто.Тестото се меси около 10 минути, след което се оставя в намаслена купа, която се покрива с кърпа или фолио. Оставя се на топло място да втасва за около 1 час.
Тестото се премесва и с ръце се оформя според тавата, в която ще го печем. Тавата трябва да бъде обилно наръсена с брашно, а фокачата оформяме като дебела кора, която да запълни целия съд. С пръсти правим няколко вдлъбнатини на фокачата. Оставяме още около 30-40 минути да втаса отново. Намазваме с останалия зехтин. Печем в предварително загрята фурна на 240 градуса. Готовата фокача намазваме с маслото, поръсваме с шарената сол и завиваме с кърпа за около 5 минути.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Фокача `по български`
От форум:
От друг сайт: