Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Фокача `по български`

Фокача `по български`

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г брашно тип 500
1/2 пакетче суха мая
250 мл топла вода
8+2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
25 гр.масло
шарена сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Фокача `по български`

В купа се изсипва пресятото брашно заедно със сухата мая и солта. Прибавя се зехтинът (8 с.л.) и топлата вода и се омесва се еластично тесто.Тестото се меси около 10 минути, след което се оставя в намаслена купа, която се покрива с кърпа или фолио. Оставя се на топло място да втасва за около 1 час.

Тестото се премесва и с ръце се оформя според тавата, в която ще го печем. Тавата трябва да бъде обилно наръсена с брашно, а фокачата оформяме като дебела кора, която да запълни целия съд. С пръсти правим няколко вдлъбнатини на фокачата. Оставяме още около 30-40 минути да втаса отново. Намазваме с останалия зехтин. Печем в предварително загрята фурна на 240 градуса. Готовата фокача намазваме с маслото, поръсваме с шарената сол и завиваме с кърпа за около 5 минути.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Фокача `по български`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди