Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Фокача `по български`

Фокача `по български`

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г брашно тип 500
1/2 пакетче суха мая
250 мл топла вода
8+2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
25 гр.масло
шарена сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Фокача `по български`

В купа се изсипва пресятото брашно заедно със сухата мая и солта. Прибавя се зехтинът (8 с.л.) и топлата вода и се омесва се еластично тесто.Тестото се меси около 10 минути, след което се оставя в намаслена купа, която се покрива с кърпа или фолио. Оставя се на топло място да втасва за около 1 час.

Тестото се премесва и с ръце се оформя според тавата, в която ще го печем. Тавата трябва да бъде обилно наръсена с брашно, а фокачата оформяме като дебела кора, която да запълни целия съд. С пръсти правим няколко вдлъбнатини на фокачата. Оставяме още около 30-40 минути да втаса отново. Намазваме с останалия зехтин. Печем в предварително загрята фурна на 240 градуса. Готовата фокача намазваме с маслото, поръсваме с шарената сол и завиваме с кърпа за около 5 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Фокача `по български`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама