Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери - III вариант

Еклери - III вариант

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 л. вода
1 к. ч. олио
800 гр. брашно
12 яйца
100 гр. захар

За ваниловия крем:

2 л. прясно мляко
12 с.л. брашно
6 жълтъка
захар на вкус
3 ванилии
1 пакетче краве масло ( 125 гр. )

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Еклери - III вариант

Водата се слага в тенджера заедно с олиото и захарта, щом заври се добавя брашното, сваля се от котлона и се бърка енергично с дървена лъжица, докато брашното поеме всичката вода и се получи гладко тесто. Оставя се да изстине и след това към него се добавят яйцата, отново се бърка докато се получи тесто с еднородна консистенция. В намаслена тава се шприцоват еклерите, аз ги правя във форма на пръчици и се пекат се на 200 – 220 градуса.

Щом са изпечени всичките еклери се изчакват да изстинат, изрязват се по дължина от едната страна и се пълнят с ванилов крем, който се приготвя по следния начин:

Млякото се сварява и подслажда на вкус. Жълтъците се разбиват и смесват с 300 мл. от млякото и брашното. Трябва да се получи гладка смес, която се сипва бавно и на тънка струя при непрекъснато бъркане в млякото, слага се на котлона и се вари на слаб огън докато се сгъсти. Накрая се слагат ванилиите и кравето масло. По желание еклерите може да се полеят с течен шоколад.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар03 Февруари 2012
Нина Райчева
Изглеждат страшно вкусни! Обичам еклери, но ми се струват много трудоемки за приготвяне, затова си купувам готови :)



Ако желаете, може да сложите линк към Еклери - III вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама