Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Двуцветен кекс с шоколадова глазура

Двуцветен кекс с шоколадова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За кексовата смес:
1 малко пакетче масло
3 яйца
1 чаена чаша захар
3 суп.лъжици какао
1 бакпулвер
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша прясно мляко

За глазурата:
1 кафена чаша прясно мляко
1 кафена чаша захар
5 суп.лъжици какао
1/2 пакетче масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Двуцветен кекс с шоколадова глазура

Разбиваме маслото и захарта до побеляване. Отделяме белтъците от жълтиците. Жълтъците прибавяме към сместта от захар и масло. Прибавяме млякото. След това добавяме пресяти брашното и бакпулвера към сместта и накрая добавяме белтъците, разбити на сняг. Към половината смес добавяме какаото. В намаслена кексова форма изливаме част от бялата смес, отгоре изливаме кафявата и завършваме с бялата. Печем в предварително загрята фурна. От останалите продукти сваряваме глазура и заливаме с горещата смес добре изстиналия кекс.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар13 Октомври 2011
Живка Андонова
Кексовете са ми слабост, а този изглежда перфектно!
Аватар13 Октомври 2011
Анелия Терзиева
Към глазурата могат да се добавят ядки по желание, както съм направила в случая аз.



Ако желаете, може да сложите линк към Двуцветен кекс с шоколадова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама