Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Домашни карамелизирани фъстъци

Домашни карамелизирани фъстъци

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр. сурови фъстъци
1/2 чаша кафява захар
3 с.л. мед
4 супени лъжици краве масло, нарязано на парчета
1/4 лъжичка сол
1/4 лъжичка сода
 2 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашни карамелизирани фъстъци

Разпределете ядките в тава върху хартия за печене. Загрейте фурната на 250 С.

Смесете кафявата захар, меда, маслото и солта в тиган за сос. Пуснете котлона на средна температура. Бъркайте, докато захарта се смеси и оставете да заври. Сместа трябва да ври около 4 минути, без да я бъркате. След това махнете тигана веднага от котлона, добавете ванилията и содата и разбъркайте енергично.

Веднага изсипете сместа върху ядките и разбъркайте, за да може всеки фъстък да се покрие добре със сладкия сос.

Печете карамелизираните ядки, като разбърквате на всеки 10 минути. Готови са, когато сместа започне да потъмнява (при мен за около 20 минути).

Извадете ядките и ги разпределете върху дъното на тава за печене, покрита с фолио. Оставете и да изстинат. След това ги разчупете, защото ще има и такива, които са се слепнали при печенето.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Домашни карамелизирани фъстъци


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама