Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Домашен локум
Домашен локум

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
750 г захар
1,5 л вода
250 г нишесте
сок от 1 лимон
ванилия
бадеми, лешници или орехи
кокосови стърготини за овалване
Захарта се стопява в 1,250 л вода и се прецежда. Останалата вода се налива постепенно в нишестето, като се бърка непрекъснато. Прецежда се през тензух и се налива в разтворената захар, като се бърка с дървена лъжица. Сместа се поставя на огъня и след като заври се добавя лимонов сок. Локумът е готов, когато капка от него в студена вода стане на топче. Орехите, бадемите или лешниците се препичат на фурна, обелват се и се поставят нарязани на две малко преди да се свали сместа от огъня. Излива се в тава, избърсана с памук, натопен в олио. Като изстине, се нарязва на квадратчета, които се овалват в стърготините.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Идеална рецепта, но искам да разбера какво е нишестето - натурално, пшенично или десертно царевично.
Ако желаете, може да сложите линк към Домашен локум
От форум:
От друг сайт:
Шери Курт