Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Домашен локум
Домашен локум
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
750 г захар
1,5 л вода
250 г нишесте
сок от 1 лимон
ванилия
бадеми, лешници или орехи
кокосови стърготини за овалване
Захарта се стопява в 1,250 л вода и се прецежда. Останалата вода се налива постепенно в нишестето, като се бърка непрекъснато. Прецежда се през тензух и се налива в разтворената захар, като се бърка с дървена лъжица. Сместа се поставя на огъня и след като заври се добавя лимонов сок. Локумът е готов, когато капка от него в студена вода стане на топче. Орехите, бадемите или лешниците се препичат на фурна, обелват се и се поставят нарязани на две малко преди да се свали сместа от огъня. Излива се в тава, избърсана с памук, натопен в олио. Като изстине, се нарязва на квадратчета, които се овалват в стърготините.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Идеална рецепта, но искам да разбера какво е нишестето - натурално, пшенично или десертно царевично.
Ако желаете, може да сложите линк към Домашен локум
От форум:
От друг сайт:
Шери Курт