Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Домашен локум

Домашен локум

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

750 г захар
1,5 л вода
250 г нишесте
сок от 1 лимон
ванилия
бадеми, лешници или орехи
кокосови стърготини за овалване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашен локум

Захарта се стопява в 1,250 л вода и се прецежда. Останалата вода се налива постепенно в нишестето, като се бърка непрекъснато. Прецежда се през тензух и се налива в разтворената захар, като се бърка с дървена лъжица. Сместа се поставя на огъня и след като заври се добавя лимонов сок. Локумът е готов, когато капка от него в студена вода стане на топче. Орехите, бадемите или лешниците се препичат на фурна, обелват се и се поставят нарязани на две малко преди да се свали сместа от огъня. Излива се в тава, избърсана с памук, натопен в олио. Като изстине, се нарязва на квадратчета, които се овалват в стърготините.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар18 Април 2012
Шери Курт
Пшенично.
Аватар02 Април 2012
Radka Petrova
Идеална рецепта, но искам да разбера какво е нишестето - натурално, пшенично или десертно царевично.



Ако желаете, може да сложите линк към Домашен локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама