Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Домашен катък
Домашен катък

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1л прясно мляко
1 с.л кисело мляко
4-5 капки мая за сирене
1 ч.л сол
Млякото се сварява и се оставя да се охлади до температура, позволяваща да държим спокойно малкия си пръст на ръката. Слага се солта и се разбърква, за да се разтвори. Добавят се киселото мляко и капките мая. Разбърква се добре и се затваря с капак, увива се в одеяло за 4-5 часа. След това се прецежда през тензух 3-4 часа, но ако се остави да се прецежда цяла нощ става по-гъст и плътен. Съхранява се на хладно място.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Домашен катък
От форум:
От друг сайт: