Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Домашен чийзкейк с ягодово сладко в бурканчета

Домашен чийзкейк с ягодово сладко в бурканчета

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

домашно сладко от ягоди - 1/2 бурканче
бисквити Butter Biscuits Sondey -10 бр.
масло с маргарин - 3 с.л
заквасена сметана Pilos - 1/3 кофичка от 400 г.
12% Крем за мазане Pilos - 1/2 кофичка от 200 г.
бурканечета - 3 бр. с вместимост 200 мл.
тръстикова захар - 1/2 ч.л

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашен чийзкейк с ягодово сладко в бурканчета

Начупваме бисквитите и ги слагаме в блендера, заедно със захарта на фин пясък. Слагаме ги в купичка заедно с маслото и разбъркваме много добре, за да стане сместа влажна. Измиваме 3 малки бурканчета /от старите от бебешки пюренца/ с вместимост 200 мл. всяко. Изсушаваме добре бурканчетата. В друга купичка слагаме ½ кутийка крем за мазане и 1/3 кофичка заквасена сметана. Разбъркваме да стане гладко без бучици и да се смеси добре сметаната и крема. Делим бисквитената смес на три. С ръце оформяме нещо като питки. На дъното на бурканчета разпределяме по равно от бисквитената смес и натискаме да се изравни по дъното с малка чаена лъжичка. Следва млечната смес по равно в трите бурканчета. И накрая слагаме от ягодовото сладко, отново с чаена лъжичка. Затваряме бурканчетата с капачки и слагаме в хладилника за 5-6 часа. Хапваме. Да ви е сладко.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Домашен чийзкейк с ягодово сладко в бурканчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама