Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Добруджанска закуска

Добруджанска закуска

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 кг брашно
1 бр. мая
1 к.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
2 яйца
щипка сол

за плънката:
1 пакетче масло
1/2 ч.ч. олио
400 г сирене

за заливката:
1 кофичка кисело мляко
4 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Добруджанска закуска

Стопляме леко прясното мляко. Маята се размива в прясното мляко и захарта. Пресяваме брашното. Правим си кладенче и от изброените продукти, плюс киселото мляко, сол и яйцата замесваме тесто. Тестото го оставяме да втаса 50 минути на топло, покрито с кърпа.

Разделяме тестото на 3 части. Всяко разточваме на кора дебела 0.5 см, режем на широки ленти. Разтопеното масло и олиото се смесват и с тях се маже тестото. Натрошаваме си сирене. Поръсва се с него. Затваря се всяка широка лента, като с пръсти се хващат двата края на тестото и се прищипват. Полученото се реже на шайби. След това подреждаме едно до друго в предварително намазнена и посипана леко с брашно тава. Разрезът трябва да е нагоре. Оставя се да втаса 30 минути пак покрито с кърпа на топло. Разбиваме яйцата за заливката, киселото мляко също, добавяме и него. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Добруджанска закуска


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама