Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Добруджанска кавърма за закуска
Добруджанска кавърма за закуска
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г. брашно пресято
1 ч.ч вода
100 олио
1 ч.л оцет
1 ч.л сол
4 яйца
300 мл. прясно мляко
1/2 кофичка кисело мляко
Корите правим от брашно, сол, оцет и малко вода. В тава пресяваме около 400 г. брашно, добавяме чаша хладка вода, 1 ч.л. сол, 1 с.л. оцет и замесваме тесто, което после разделяме на малки топки и разточваме кори. След като ги разточим и оставяме да изсъхнат, в намаслена тава нареждаме всички кори, като ги набираме като на хармоника.
Сгорещяваме около 100 мл олио и заливаме отгоре корите. Разбиваме половин кофичка кисело мляко с 300 мл прясно мляко и 4 яйца и 1 ч.л. сол и заливаме кавърмата. Печем в предварително загрята фурна на 220 гр. около 35-40 мин.
Още рецепти за Други закуски
Кифли с майонеза с пълнеж-локум
Солен кекс със сирена, маслини и семена
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Добруджанска кавърма за закуска
От форум:
От друг сайт: