Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Добруджанска кавърма за закуска

Добруджанска кавърма за закуска

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г. брашно пресято
1 ч.ч вода
100 олио
1 ч.л оцет
1 ч.л сол
4 яйца
300 мл. прясно мляко
1/2 кофичка кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Добруджанска кавърма за закуска

Корите правим от брашно, сол, оцет и малко вода. В тава пресяваме около 400 г. брашно, добавяме чаша хладка вода, 1 ч.л. сол, 1 с.л. оцет и замесваме тесто, което после разделяме на малки топки и разточваме кори. След като ги разточим и оставяме да изсъхнат, в намаслена тава нареждаме всички кори, като ги набираме като на хармоника.

Сгорещяваме около 100 мл олио и заливаме отгоре корите. Разбиваме половин кофичка кисело мляко с 300 мл прясно мляко и 4 яйца и 1 ч.л. сол и заливаме кавърмата. Печем в предварително загрята фурна на 220 гр. около 35-40 мин.


Продукти: брашно, вода, олио, оцет, сол, яйца, прясно мляко, кисело мляко

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Добруджанска кавърма
Добруджанки
Добруджанките на Марияна
Добруджански топчета

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Добруджанска кавърма за закуска


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама