www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 26 Март 2015

Добруджанска кавърма за закуска

Необходими продукти
400 г. брашно пресято
1 ч.ч вода
100 олио
1 ч.л оцет
1 ч.л сол
4 яйца
300 мл. прясно мляко
1/2 кофичка кисело мляко

Корите правим от брашно, сол, оцет и малко вода. В тава пресяваме около 400 г. брашно, добавяме чаша хладка вода, 1 ч.л. сол, 1 с.л. оцет и замесваме тесто, което после разделяме на малки топки и разточваме кори. След като ги разточим и оставяме да изсъхнат, в намаслена тава нареждаме всички кори, като ги набираме като на хармоника.

Сгорещяваме около 100 мл олио и заливаме отгоре корите. Разбиваме половин кофичка кисело мляко с 300 мл прясно мляко и 4 яйца и 1 ч.л. сол и заливаме кавърмата. Печем в предварително загрята фурна на 220 гр. около 35-40 мин.