Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Чушки пълни с ориз и гъби и сарми

Чушки пълни с ориз и гъби и сарми

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г гъби
1 глава лук
1 морков
4-5 с л олио
1 малка купичка ориз
10 бр чушки
1 малка кисела зелка
мащерка
чубрица
сол
черен и червен пипер

за соса:
2 с л краве масло
1 с л олио
1-2 с л брашно
2 ч бульон от чушките или сармите
1 яйце
1 к ч кисело мляко
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Чушки пълни с ориз и гъби и сарми

Запържва се в загрято олио почистеният и нарязан лук и моркова. Добавят се нарязани гъбки и се задушават за кратко. Прибавям измития и отцеден ориз. Пържим да добие стъклен вид. Добавяме червения пипер и 2 ч. ч. гореща вода. Къкри на тих огън като се разбърква докато поеме ориза течността.

Чушките се почистват от семките и се пълнят с лъжичка. Нареждаме в тавичка, заливаме с 2 ч.ч. вода и малко олио. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Останалата плънка навих в зелеви листа за сарми. В малка тенджерка на дъното се поставят нарязани зелеви листа. Отгоре са наредени сармите. Заливаме с 2 ч.ч. вода и зелев сок, захлупват се с чиния. Ври на тих огън до готовност.

Приготвя се соса - В тиган се загряват масло и олио, запържва се брашното, наливаме бульона и се бърка с тел на гладка смес докато сгъсти. Отделно се разбива яйцето с киселото мляко и се сипва в соса. Разбърква се добре и сваляме от котлона. Овкусяват се със сол и черен пипер. Добър апетит !!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Чушки пълни с ориз и гъби и сарми


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама