Начало » Супи » Рецепти за Зеленчукови супи » рецепта Чорба от червен фасул

Чорба от червен фасул

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г червен фасул
1 бр. лук
2-3 зелени пиперки
5-6 чери доматки
2 чаени лъжички червен пипер
къри
черен пипер
чубрица
джоджен
девесил
сол на вкус
олио - 3 супени лъжици за варене и допълнително 4 супени лъжици за запръжка
брашно - 1 супена лъжица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Чорба от червен фасул

За да може по-лесно да сварим фасула, заливаме от вечерта с вода и оставяме в хладилника цяла нощ на хладно. На другия ден изливаме водата, измиваме фасула, наливаме вода и слагаме да се вари. След 15 минути сменяме водата и слагаме да се готви, като прибавяме нарязан ситно лук, от който предварително отделяме 1 супена лъжица за запръжка. Към врящия фасул добавяме и нарязани зелени чушки. Подправяме с къри, черен пипер, чубрица, джоджен, девесил на вкус и наливаме 3 супени лъжици олио. Варим фасула докато омекне, тогава прибавяме цели чери доматки и посоляваме на вкус. След няколко минути изваждаме доматките, махаме люспата и връщаме в чорбата. Правим запръжка от олио, лук, червен пипер и брашно. Добавяме към чорбата и варим още няколко минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Чорба от червен фасул


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама