Начало » Супи » Рецепти за Зеленчукови супи » рецепта Чорба от червен фасул
Чорба от червен фасул
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 г червен фасул
1 бр. лук
2-3 зелени пиперки
5-6 чери доматки
2 чаени лъжички червен пипер
къри
черен пипер
чубрица
джоджен
девесил
сол на вкус
олио - 3 супени лъжици за варене и допълнително 4 супени лъжици за запръжка
брашно - 1 супена лъжица
За да може по-лесно да сварим фасула, заливаме от вечерта с вода и оставяме в хладилника цяла нощ на хладно. На другия ден изливаме водата, измиваме фасула, наливаме вода и слагаме да се вари. След 15 минути сменяме водата и слагаме да се готви, като прибавяме нарязан ситно лук, от който предварително отделяме 1 супена лъжица за запръжка. Към врящия фасул добавяме и нарязани зелени чушки. Подправяме с къри, черен пипер, чубрица, джоджен, девесил на вкус и наливаме 3 супени лъжици олио. Варим фасула докато омекне, тогава прибавяме цели чери доматки и посоляваме на вкус. След няколко минути изваждаме доматките, махаме люспата и връщаме в чорбата. Правим запръжка от олио, лук, червен пипер и брашно. Добавяме към чорбата и варим още няколко минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Чорба от червен фасул
От форум:
От друг сайт: