Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Чийзкейк със сладко от цариградско грозде

Чийзкейк със сладко от цариградско грозде

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

320 г. бисквити Еверест Мляко /1 1/2 бр. пакети/ за блата
1 с.л. захар за блата
400 г. крем за мазане – Пилос
400 мл. заквасена сметана
½ ч.ч захар
100 г. масло
1 ванилия
2/3 пакетче желатин
4 с.л вода
1 бурканче сладко от цариградско грозде

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Чийзкейк със сладко от цариградско грозде

Смиламе бисквитите в блендер много фино. Размекваме 100 г. масло и го слагаме при трохите в купа. Смесваме много добре да стане като каша. За сладост добавяме 1 с. л. захар, разтворена в 1-2 с.л прясно мляко. Смесваме с ръце всичко. В тавичка с ринг /за торта с диаметър 20 см./ нанасяме блата, като го оформяме с ръце да стане плътен и гладък. Притискаме блата добре. Слагаме го за 30-40 мин. да стегне. В купа слагаме ½ ч.ч захар, ванилиите, заквасената сметана, крема за мазане - 2 бр. /кръгли малки кутийки с надпис Крем за мазане/. Продуктите са на Пилос от Лидъл. Разбъркваме всичко много добре до гладък крем с миксер. Разтваряме на водна баня желатина като в 4 с.л вода, излети в малък мерителен съд разтваряме 2/3 пакатче желатин и разбъркваме. Загряваме вода на котлона или с кана за вода. Изсипваме водата в касерола и вътре слагаме съда с желатина. Бъркаме желатина докато остане течен и гладък. Върху стегнатия блат слагаме крема и заглаждаме. Прибираме го да стегне в хладилника за 24 часа. Като е готов чийзкейка го режем на триъгълници и поливаме със сладко от цариградко грозде. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Чийзкейк със сладко от цариградско грозде


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама