www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 22 Април 2017

Чийзкейк със сладко от цариградско грозде

Необходими продукти
320 г. бисквити Еверест Мляко /1 1/2 бр. пакети/ за блата
1 с.л. захар за блата
400 г. крем за мазане – Пилос
400 мл. заквасена сметана
½ ч.ч захар
100 г. масло
1 ванилия
2/3 пакетче желатин
4 с.л вода
1 бурканче сладко от цариградско грозде

Смиламе бисквитите в блендер много фино. Размекваме 100 г. масло и го слагаме при трохите в купа. Смесваме много добре да стане като каша. За сладост добавяме 1 с. л. захар, разтворена в 1-2 с.л прясно мляко. Смесваме с ръце всичко. В тавичка с ринг /за торта с диаметър 20 см./ нанасяме блата, като го оформяме с ръце да стане плътен и гладък. Притискаме блата добре. Слагаме го за 30-40 мин. да стегне. В купа слагаме ½ ч.ч захар, ванилиите, заквасената сметана, крема за мазане - 2 бр. /кръгли малки кутийки с надпис Крем за мазане/. Продуктите са на Пилос от Лидъл. Разбъркваме всичко много добре до гладък крем с миксер. Разтваряме на водна баня желатина като в 4 с.л вода, излети в малък мерителен съд разтваряме 2/3 пакатче желатин и разбъркваме. Загряваме вода на котлона или с кана за вода. Изсипваме водата в касерола и вътре слагаме съда с желатина. Бъркаме желатина докато остане течен и гладък. Върху стегнатия блат слагаме крема и заглаждаме. Прибираме го да стегне в хладилника за 24 часа. Като е готов чийзкейка го режем на триъгълници и поливаме със сладко от цариградко грозде. Да ви е сладко!