Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Чийзкейк с пресни малини

Чийзкейк с пресни малини

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 и 1/2 опаковка бисквити (около 300 гр) - чаени, обикновени (аз използвах Еверест какао и тъй като не ми достигнаха прибавих и малко обикновени бисквити)
1 чаена лъжичка канела
1 пакетче масло (125 гр)
3 пакетчета крема сирене по 125 гр
1 кофичка заквасена сметана (200 гр)
1 чаена чаша пудра захар
3 яйца (всичко трябва да е на стайна температура)
100 гр. млечен шоколад
няколко пръчици канела

Малинов сос:

200 гр. пресни малини
100 мл. вода
2-3 суп. лъжици захар
сокът на половин лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Чийзкейк с пресни малини

Натрошаваме бисквитите на ситни трохи (може да използваме и кухненски робот, но лесно става и на ръка). Добавяме канелата и разтопеното масло. Разбъркваме добре. Получава се ронливо тесто, което разстиламе в кръгла форма с подвижен пръстен. За по-лесно отделяне при сервиране можем да намажем формата с разтопено масло. Притискаме добре с ръце или с долната част на супена лъжица. Оформяме леко "прагче". Поставяме формата за около 10 мин. в камерата на хладилника или фризера, за да стегне блата.

Разбиваме яйцата и крем сиренето с миксер до получаване на гладка смес. Прибавяме захарта и сметаната и отново разбиваме добре. Изсипваме сместа върху бисквитената основа. Печем кейка в предварително загрята фурна за около 30 мин. Когато е готов се образува лека кафява коричка. Оставяме го да изстине във фурната.

Приготвяне на соса:
Оставяме няколко малини за украса. Останалите продукти слагаме на котлона за да заври сместа. След като това стане оставяме да се редуцира до сос, който като консистенция наподобява сладко/конфитюр. Можем да прецедим соса или да го използваме така, като го оставяме за 10-15 мин. да стегне. Напълно изстиналият чийзкейк заливаме със соса. Оставяме да се стегне за няколко часа в хладилника, най-добре за една вечер. При поднасяне освобождаваме пръстена на формата и гарнираме с пресни малини, настърган шоколад и канелени пръчици.


Продукти: бисквити, канела, краве масло, крема сирене, заквасена сметана, пудра захар, яйца, шоколад, канела, малини, вода, захар, лимони

Тагове: Оригинални рецепти, Сезонна кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар13 Ноември 2012
Анелия Терзиева
Благодаря ви!
Аватар13 Октомври 2012
Нина Райчева
Поздравления за поредната страхотна рецепта!
Аватар02 Септември 2012
Илияна Димова
Прекрасен сладкиш!



Ако желаете, може да сложите линк към Чийзкейк с пресни малини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама