Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Чийзкейк с пресни малини
Чийзкейк с пресни малини
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 и 1/2 опаковка бисквити (около 300 гр) - чаени, обикновени (аз използвах Еверест какао и тъй като не ми достигнаха прибавих и малко обикновени бисквити)
1 чаена лъжичка канела
1 пакетче масло (125 гр)
3 пакетчета крема сирене по 125 гр
1 кофичка заквасена сметана (200 гр)
1 чаена чаша пудра захар
3 яйца (всичко трябва да е на стайна температура)
100 гр. млечен шоколад
няколко пръчици канела
Малинов сос:
200 гр. пресни малини
100 мл. вода
2-3 суп. лъжици захар
сокът на половин лимон
Натрошаваме бисквитите на ситни трохи (може да използваме и кухненски робот, но лесно става и на ръка). Добавяме канелата и разтопеното масло. Разбъркваме добре. Получава се ронливо тесто, което разстиламе в кръгла форма с подвижен пръстен. За по-лесно отделяне при сервиране можем да намажем формата с разтопено масло. Притискаме добре с ръце или с долната част на супена лъжица. Оформяме леко "прагче". Поставяме формата за около 10 мин. в камерата на хладилника или фризера, за да стегне блата.
Разбиваме яйцата и крем сиренето с миксер до получаване на гладка смес. Прибавяме захарта и сметаната и отново разбиваме добре. Изсипваме сместа върху бисквитената основа. Печем кейка в предварително загрята фурна за около 30 мин. Когато е готов се образува лека кафява коричка. Оставяме го да изстине във фурната.
Приготвяне на соса:
Оставяме няколко малини за украса. Останалите продукти слагаме на котлона за да заври сместа. След като това стане оставяме да се редуцира до сос, който като консистенция наподобява сладко/конфитюр. Можем да прецедим соса или да го използваме така, като го оставяме за 10-15 мин. да стегне. Напълно изстиналият чийзкейк заливаме със соса. Оставяме да се стегне за няколко часа в хладилника, най-добре за една вечер. При поднасяне освобождаваме пръстена на формата и гарнираме с пресни малини, настърган шоколад и канелени пръчици.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Поздравления за поредната страхотна рецепта!
Прекрасен сладкиш!
Ако желаете, може да сложите линк към Чийзкейк с пресни малини
От форум:
От друг сайт:
Анелия Терзиева