Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка

Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 ч.ч захар

3 яйца
1 ч.ч брашно
½ ч.ч олио
1 ч.л мляно кафе
½ ч.л канела
2 ябълки - не много големи
½ пакетче бакпулвер от 15 г.
1 к.л сода за хляб + 1-2 капки оцет да шупне

за поръсване:
2 с.л пудра захар
1/2 ч.л канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка

Вадим яйцата на стайна температура. В купа слагаме брашното и ½ пакетче бакпулвер и го пресяваме със сито. В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме с миксера много добре. Към тях слагаме олиото и продължаваме да разбиваме. На части прибавяме брашното и продължаваме да объркваме добре кашата. В малка купичка си отделяме от кашата 2-3 с.л и към тях добавяме 1 ч.л кафе и ½ ч.л канела и разбъркваме докато стане тъмна и еднородна смес.

В продълговат терин с дължина 24-25 см. и слагаме парче хартия за печене, така че да покрива дъното и стените му. В него изсипваме 1/3 от светлата каша. После от тъмната с лъжица слагаме произволно, шарим. И така докато свършат бялата и тъмната. Най-накрая с едно дървено шишче внимателно правим няколко резки до долу, за да разнесем тъмната смес. Белим от кората и почистваме от семките 2 ябълки. Режем ябълките на половина, после по дължина на тънки филийки и ги нареждаме една зад друга плътно върху кашата. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като се изпече вадим и отлепваме много внимателно хартията от кейка. Слагаме кейка в табличка и поръсваме със смесени пудра захар и канела с помощта на цедка. Режем на парчета и хапваме с кафе. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кейк с ябълки и кафено-канелена шарка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама