Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Бърз шоколадов кейк с ядки

Бърз шоколадов кейк с ядки

Разпечатай

от готварската книга на plamena georgieva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 г краве масло
400 г натурален шоколад
50 г захар
1 ч.л канела
200 г ореховки или кокосови бисквити, натрошени на парченца
100 г бразилски орехи, едро накълцани
кокосови стърготини за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бърз шоколадов кейк с ядки

* Време за готвене 5 минути.
* Време за подготовка 15 минути.
* Във времето за подготовка не е включено време за охлаждане.

1. Покрийте правоъгълна форма за кекс с вместимост 1 л с двоен пласт опаковъчно фолио. Разтопете маслото, шоколада и захарта в микровълнова фурна на средна степен за 2-3 мин или на водна баня. Добавете канелата, ореховките или бисквитите и ядките и разбъркайте.

2. Излейте сместа във формата, загладете повърхността и покрийте плътно с фолио. Охладете сладкиша в хладилник поне 2 часа. За да го поднесете, махнете фолиото, обърнете кейка върху плато и го поръсете с кокосови стърготини. Нарежете го на тънки парчета и предложете с него свежи плодове или сладолед.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бърз шоколадов кейк с ядки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама