Публикувана от plamena georgieva на 20 Ноември 2011
![]() | Необходими продукти 100 г краве масло 400 г натурален шоколад 50 г захар 1 ч.л канела 200 г ореховки или кокосови бисквити, натрошени на парченца 100 г бразилски орехи, едро накълцани кокосови стърготини за поръсване |
* Време за готвене 5 минути. * Време за подготовка 15 минути. * Във времето за подготовка не е включено време за охлаждане. 1. Покрийте правоъгълна форма за кекс с вместимост 1 л с двоен пласт опаковъчно фолио. Разтопете маслото, шоколада и захарта в микровълнова фурна на средна степен за 2-3 мин или на водна баня. Добавете канелата, ореховките или бисквитите и ядките и разбъркайте. 2. Излейте сместа във формата, загладете повърхността и покрийте плътно с фолио. Охладете сладкиша в хладилник поне 2 часа. За да го поднесете, махнете фолиото, обърнете кейка върху плато и го поръсете с кокосови стърготини. Нарежете го на тънки парчета и предложете с него свежи плодове или сладолед. |