Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Бутерки с ябълки и круши
Бутерки с ябълки и круши

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г бутер тесто
8 с.л. смлени бисквити
6 бр. локум (може и повече)
3 с.л. кафява захар
2-3 бр. ябълки
2-3 бр. круши
1 ч.л. канела
20-30 г масло
2-3 парченца шоколад
Тестото се разточва леко. Нарязва се на квадратчета и всяко квадратче се слага във формичка за мъфини. Крушите се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на тънки филийки и се нареждат върху тестото. Захарта се смесва с канелата. Крушите се поръсват с половината от захарта и половината от смлените бисквити. Локумът се нарязва на тънки лентички и се поставя върху крушите. Ябълките се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на тънки филийки и се нареждат върху крушите. Поръсват се с останалите захар и бисквити. Маслото се нарязва на малки парченца и се поставя върху ябълките.
Формичките с бутерките се нареждат в тава и тавата се покрива с фолио. Пече се в загрята на 170 C фурна около 20 минути. Фолиото се отстранява и се запича до покафеняване на бисквитите. Охладените бутерки се поръсват с настърган шоколад и се сервират.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Бутерки с ябълки и круши
От форум:
От друг сайт: