www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 16 Май 2012

Бутерки с ябълки и круши

Необходими продукти
400 г бутер тесто
8 с.л. смлени бисквити
6 бр. локум (може и повече)
3 с.л. кафява захар
2-3 бр. ябълки
2-3 бр. круши
1 ч.л. канела
20-30 г масло
2-3 парченца шоколад

Тестото се разточва леко. Нарязва се на квадратчета и всяко квадратче се слага във формичка за мъфини. Крушите се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на тънки филийки и се нареждат върху тестото. Захарта се смесва с канелата. Крушите се поръсват с половината от захарта и половината от смлените бисквити. Локумът се нарязва на тънки лентички и се поставя върху крушите. Ябълките се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на тънки филийки и се нареждат върху крушите. Поръсват се с останалите захар и бисквити. Маслото се нарязва на малки парченца и се поставя върху ябълките.

Формичките с бутерките се нареждат в тава и тавата се покрива с фолио. Пече се в загрята на 170 C фурна около 20 минути. Фолиото се отстранява и се запича до покафеняване на бисквитите. Охладените бутерки се поръсват с настърган шоколад и се сервират.