Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Боб яхния

Боб яхния

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. бял боб
1 глава лук
1 морков
олио
сол
доматено пюре (или лютеница)

За запръжката:
олио
червен пипер
2-3 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Боб яхния

Бобът се слага в студена вода да заври. Ври 5 мин. и му се сменя водата пак със студена. Слага се да ври, добавя се нарязания лук и морков, и 2-3 щипки сол и малко олио. Когато е почти готов се добавят 2-3 с.л. лютеница. В тиган се слага олио да загрее, добавя се 2 ч.л. червен пипер, като непрекъснато се бърка. Добавят се 2 с.л. брашно, и също се разбърква, за да не загори. След това към запръжката се слага 1 черпак от боба, докато стане хомогенна смес, след това се изсипва в тенджерата и се разбърква.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар23 Юни 2015
Az-gotvia .bg
За да се свари по-бързо бобът, може да се добави лъжичка сода.



Ако желаете, може да сложите линк към Боб яхния


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди