Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена торта с крем и конфитюр
Бисквитена торта с крем и конфитюр
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
900 мл прясно мляко
1 пакетче нишесте - ванилия и карамел
400 г бисквити за торта с ванилия
140 г захар
1 бурканче конфитюр от смокини - 350 г
100 мл вода
Слагаме пакетчето нишесте ванилия и карамел в купичка. Добавяме му 100 мл прясно мляко и разбъркваме добре, за да се разтвори. В тенджера на котлона слагаме 800 мл прясно мляко и 100 мл вода да заври. Прибавяме към прясното мляко с водата и захарта, която предварително сме измерили. Разбъркваме с дървена лъжица. След като заври, на тънка струйка слагаме разтвореното нишесте. Разбъркваме. Дърпаме крема, след като се сгъсти достатъчно, след 5 мин. Измиваме със студена вода две йени 19 на 15 см. На дъното и в двете слагаме от крема. След това редим бисквити на един ред. Следва ред крем. После ред конфитюр, равномерно нанесен навсякъде. Следва ред бисквити и пак крем. Най-накрая натрошаваме 3 бисквити и ги пръскаме отгоре равномерно. Оставяме тортичките да се стегнат. След като се стегнат ги режем на квадрати и сервираме в тортени чинии.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитена торта с крем и конфитюр
От форум:
От друг сайт: