Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена торта с крем и конфитюр

Бисквитена торта с крем и конфитюр

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

900 мл прясно мляко
1 пакетче нишесте - ванилия и карамел
400 г бисквити за торта с ванилия
140 г захар
1 бурканче конфитюр от смокини - 350 г
100 мл вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бисквитена торта с крем и конфитюр

Слагаме пакетчето нишесте ванилия и карамел в купичка. Добавяме му 100 мл прясно мляко и разбъркваме добре, за да се разтвори. В тенджера на котлона слагаме 800 мл прясно мляко и 100 мл вода да заври. Прибавяме към прясното мляко с водата и захарта, която предварително сме измерили. Разбъркваме с дървена лъжица. След като заври, на тънка струйка слагаме разтвореното нишесте. Разбъркваме. Дърпаме крема, след като се сгъсти достатъчно, след 5 мин. Измиваме със студена вода две йени 19 на 15 см. На дъното и в двете слагаме от крема. След това редим бисквити на един ред. Следва ред крем. После ред конфитюр, равномерно нанесен навсякъде. Следва ред бисквити и пак крем. Най-накрая натрошаваме 3 бисквити и ги пръскаме отгоре равномерно. Оставяме тортичките да се стегнат. След като се стегнат ги режем на квадрати и сервираме в тортени чинии.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитена торта с крем и конфитюр


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама