www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 03 Януари 2017

Бисквитена торта с киви и нишесте

Необходими продукти
2 бр. киви
400 мл. прясно мляко
100 мл. вода
4 с.л захар
½ пакетче нешесте киви
½ пакет бисквити Мадагаскар

Разтваряме ½ пакетче нишесте в 100 мл. вода и разбъркваме. Слагаме прясното мляко в тенджерка на котлона да заври. Слагаме захарта в прясното мляко и разбъркваме. След като заври прибавяме нишестето, което разтворихме и разбъркваме енергично. След като се сгъсти крема, но не прекалено, го дърпаме от котлона. Редим ред бисквити на дъното на малка йена. Следва ред крем и заглаждаме с лъжица. Белим кивито и го режем на тънки шайби. Нужно ни е 2 бр. за малка йена. Следва пак малко крем. Ред бисквити и пак крем, но повече като първият ред. Най-накрая натрошаваме 2 бисквити и ги разпръскваме отгоре. Като стегне я режем на квадрати и сервираме в десертни чинии.