Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена торта `Ден и нощ`

Бисквитена торта `Ден и нощ`

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1,5 л прясно мляко
300 г захар
125 г краве масло
3 яйца
2 ванилии
40 г какао
120 г брашно
600-700 г какаови бисквити "Закуска"

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бисквитена торта `Ден и нощ`

Разбиваме яйцата и добавяме 200 мл от прясното мляко и брашното, като продължаваме да разбиваме. Останалото мляко се загрява заедно със захарта и ванилиите. На тънка струя се налива към яйчената смес, докато температурите се изравнят. Всичко се връща на котлона и се бърка непрекъснато, докато се получи много гъст крем. Оттегля се от огъня и се слага маслото. Кремът се разделя на две равни части. Към едната се слага какаото и хубаво се разбърква.

Във форма за торта със свалящ се ринг се подрежда един пласт бисквити, които се покриват с кафяв крем, отгоре се слагат отново бисквити и следва бял крем, така се редуват пластове, докато свършат всички кремове (при мен се получиха 4 реда и завърших с бял крем). Оставя се в хладилник поне за 5 часа, след което се украсява по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитена торта `Ден и нощ`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама