Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Бисквитена торта Виолетка

Бисквитена торта Виолетка

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г кафяви бисквити
10 бр. бели бисквити
1 ч ч подсладено прясно мляко за потапяне
3 с л сладко от ягоди
1 пакет бонбони теменужки
3 пакета желатин

за крема:

400 г заквасена сметна
1 кофичка гъсто кисело мляко
1 ч ч пудра захар
1 банан
6-7 бр. пресни ягоди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бисквитена торта Виолетка

В купа се разбива сметната с киселото мляко и пудрата захар, за да приготвим крема. Приготвя се 2 пакета желатин по указание и се добавя в крема. Във форма 22 см се нареждат един ред кафяви бисквити, като всяка се потапя в прясното мляко. Отгоре се намазва с малко крем, нареждат се кръгчета банан, втори ред кафяви бисквити, крем и тук там сладко от ягоди, 3 ред са белите бисквити, крем, 4 ред кафяви бисквити и завършваме с крем. Формата се поставя във фризера да стегне.

В чаша с 200 мл вода се разбърква едно пакетче бонбони теменужки докато се разтворят. Приготвя се 3 желатин и се добавя в чашата. Изважда се формата, нареждат се нарязани парченца ягодки и се заливат с лъжица от ароматната смес. Оставя се 1 час във фризера да стегне. Изважда се и след като се отпусне нарязваме на парчета и поднасяме. Вълшебен аромат и вкус !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бисквитена торта Виолетка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама