Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Банички с турски кори, пресен спанак и гизум

Банички с турски кори, пресен спанак и гизум

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г. кори за бюрек
4 с.л масло
1/4 глава лук
400 г. спанак
черен пипер на вкус
сол на вкус
2 яйца
150 г. сирене
ръсеница за поръсване
1 шепа пресен гизум

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Банички с турски кори, пресен спанак и гизум

Използваме дебели турски кори за бюрек. Корите са триъгълни. Отваряме пакета и ги оставяме да подишат за 5 минути. Почистваме спанака от дръжките и го нарязваме на дребно. Не подправяме спанака във вода. Почистваме лука и го нарязваме на ситно.

Лукът се задушава в мазнината в дълбока тенджера или тиган след омекотяването му се слага и спанака. Разбъркваме с лъжица. Оставяме да се задуши като разбъркваме. Нарязваме ситно гизума и го слагаме при спанака и го разбъркваме. В купичка разбиваме 1 яйце и 1 белтък. Натрошаваме сиренето и го слагаме при яйцата. Дърпаме спанака с лука от котлона и като поизстине малко слагаме яйцата и натрошеното сирене. Овкусяваме с червен пипер и сол на вкус. Разбъркваме всичко много добре. С лъжица взимаме от сместа и слагаме в началото на всеки правоъгълник. Загръщаме краищата от широката част и навиваме като рулца. Слагаме хартия за печене в тавата на фурната или друга подходяща и нареждаме баничките. В купичка разбиваме жълтък с масло. Мажем баничките с яйчена смес. Поръсваме ги с ръсеница. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до получаване на златист загар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Банички с турски кори, пресен спанак и гизум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама