Публикувана от Виолета Матева на 22 Ноември 2015
![]() | Необходими продукти 1 пакет кори 1 пакет пудинг ванилия с варене 500 мл прясно мляко 5 с л захар 1 с л масло 1 с л царевично нишесте за сгъстяване на крема сироп: 1 ч ч захар непълна 1 ч ч вода ванилия и кокосови стърготини за поръсване портокалова кора за аромат |
Приготвяме сиропа от вода, захар, ванилия да заври 4-5 мин. и оставяме да се охлади. Загряваме прясното мляко със захарта и портокаловата кора, изваждаме кората и добавяме пудинга и нишестето, разбити с малка част от прясното мляко и ванилията. Бърка се докато сгъсти, сваляме от котлона и разбъркваме с маслото. Пресипах в купа и оставих за кратко във фризера да стегне по бързо. Вземат се две кори, по тясната страна се разпределят 3-4 с. л. крем. Двата края се подвиват навътре и навиваме на руло, да не изтича пудинга. Така се приготвят и останалите кори. Нареждат се рулата в намаслена тава, отгоре се полива с малко олио. Печем в загрята фурна 180 градуса с вентилация 30 минути. Изважда се баницата, намазваме обилно със захарния сироп и поръсваме с кокос. Охладена се нарязва и сервира. ВКУСНА КОЛЕДА ! |