Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Баница бюрек с готови кори

Баница бюрек с готови кори

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори за баница
125 г масло
5 яйца
350 г сирене
3 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 щипка сол

за заливката:
250 мл прясно мляко
1 яйце

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница бюрек с готови кори

Разбиваме яйцата в купа с щипка сол. Киселото мляко го шупваме в содата. Прибавяме ги към яйцата. Натрошаваме сиренето в друга купа. Смесваме всичко. Размекваме си добре кравето масло. Намасляваме си тавата, в която ще печем, с олио. В тавата редим 3 кори. Поръсваме ги с разтопеното преди това масло с помощта на лъжица, после и с плънката. Пак кори, масло, плънка и така, докато свършат продуктите. Накрая трябва да завършим с кора и хубаво я подмушваме отстрани, а не да стърчат. Нарязваме на големи триъгълници.

В купа си разбиваме 1 яйце и добавяме прясното мляко, разбъркваме. Накрая заливаме с останалото от маслото и заливката. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Хапваме с айран.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Баница бюрек с готови кори


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама