Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Банички на сач с праз и сирене

Банички на сач с праз и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г. триъгълни турски кори на сач
5 стръка праз лук
2 яйца
1 ч.ч сирене
1/2 ч.ч олио
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
2 щипки чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Банички на сач с праз и сирене

Почистваме праза и го нарязваме на дребно. Слагаме 4 с.л олио в тиган на котлона да се сгорещи. Задушаваме праза за няколко минути докато омекне. Разбъркваме. Двете яйца ги разбиваме с вилица в отделна купичка. След като поизстине слагаме праза в купа и прибавяме яйцата и разбъркваме. Овкусяваме с червен пипер, сол и сушена чубрица. Натрошаваме сиренето на ситно. После прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме. Взимаме корите и в широката част слагаме с помощта на лъжица от сместа и прегъваме двата остри края на вътре. Навиваме на пури баничките. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме баничките с останалото олио с помощта на четка. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Банички на сач с праз и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама