Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Банички на сач с праз и сирене
Банички на сач с праз и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
300 г. триъгълни турски кори на сач
5 стръка праз лук
2 яйца
1 ч.ч сирене
1/2 ч.ч олио
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
2 щипки чубрица
Почистваме праза и го нарязваме на дребно. Слагаме 4 с.л олио в тиган на котлона да се сгорещи. Задушаваме праза за няколко минути докато омекне. Разбъркваме. Двете яйца ги разбиваме с вилица в отделна купичка. След като поизстине слагаме праза в купа и прибавяме яйцата и разбъркваме. Овкусяваме с червен пипер, сол и сушена чубрица. Натрошаваме сиренето на ситно. После прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме. Взимаме корите и в широката част слагаме с помощта на лъжица от сместа и прегъваме двата остри края на вътре. Навиваме на пури баничките. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме баничките с останалото олио с помощта на четка. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Да ви е сладко!
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Банички на сач с праз и сирене
От форум:
От друг сайт: