Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Бананов кейк с шоколадова глазура
Бананов кейк с шоколадова глазура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 банана
1/2 ч.ч. прясно мляко
70 г маргарин
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 ванилия на прах
за глазурата:
100 г натурален шоколад
80 мл прясно мляко
Захарта и маргаринът се разбъркват с телена бъркалка. В отделен съд се разбиват яйцата, докато удвоят обема си. Брашното се пресява и към него се добавя солта. При непрекъснато бъркане към яйцата на два пъти се добавят брашното и киселото мляко, смесено със содата. Бърка се до получаването на хомогенна смес. Бананите се пюрират с прясното мляко и се добавят към сместа. Разбърква се добре. Накрая се прибавя и сместа от маргарина и захарта. Ароматизира се с ванилията.
Тестото се излива в намаслена и набрашнена тава с размери около 20х35 см. Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. Отгоре се украсява с шоколадова глазура.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Бананов кейк с шоколадова глазура
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева