Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклавички с локум
Баклавички с локум

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори
2 настъргани ябълки
1 ч ч захар
1 ч л канела
3 с л олио
1 ч ч брашно
1 яйце
1 ч ч кисело мляко с разбита в него 1 ч л сода бикарбонат
50 г разтопено масло, но може и с олио
1 кутия локум, нарязан на парченца
сироп:
2 ч ч захар
600 мл вода
сок от половин лимон
ванилия
Киселото мляко се разбърква със содата в купа, добавят се захарта, яйцето, олиото, разбърква се и накрая се добавя брашното. Настърганите ябълки се отцеждат от сока и с канелата се прибавят към сместа. Локумът се нарязва на парчета.
Две кори се намазват с разтопено масло или олио една върху друга. Отгоре се намазва с 4-5 с л смес, нареждат се в единия край локумчета и се навива на руло. Нарежда се в тава. Така се прави и с останалите кори. Нарязват се на парчета, отгоре се поливат с останалото масло. Печем в загрята фурна 180 - 25 мин. Изважда се и заливаме със сиропа (продуктите за сиропа се смесват, варят се за 10 минути и се охлажда). Оставя се на хладно да попие. Да си оближеш пръстите - вкусотия !!!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Баклавички с локум
От форум:
От друг сайт: