Публикувана от Виолета Матева на 07 Август 2014
![]() | Необходими продукти 1 пакет кори 2 настъргани ябълки 1 ч ч захар 1 ч л канела 3 с л олио 1 ч ч брашно 1 яйце 1 ч ч кисело мляко с разбита в него 1 ч л сода бикарбонат 50 г разтопено масло, но може и с олио 1 кутия локум, нарязан на парченца сироп: 2 ч ч захар 600 мл вода сок от половин лимон ванилия |
Киселото мляко се разбърква със содата в купа, добавят се захарта, яйцето, олиото, разбърква се и накрая се добавя брашното. Настърганите ябълки се отцеждат от сока и с канелата се прибавят към сместа. Локумът се нарязва на парчета. Две кори се намазват с разтопено масло или олио една върху друга. Отгоре се намазва с 4-5 с л смес, нареждат се в единия край локумчета и се навива на руло. Нарежда се в тава. Така се прави и с останалите кори. Нарязват се на парчета, отгоре се поливат с останалото масло. Печем в загрята фурна 180 - 25 мин. Изважда се и заливаме със сиропа (продуктите за сиропа се смесват, варят се за 10 минути и се охлажда). Оставя се на хладно да попие. Да си оближеш пръстите - вкусотия !!! |