Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с плънка - II вариант
Баклава с плънка - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
1 ч.ч. едро нарязани орехови ядки
1 к.ч. олио
за плънката:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 и ½ ч.ч. брашно
1 бакпулвер
за сиропа:
4 ч.ч. вода
3 ч. ч. захар
Смесват се продуктите за плънката. Намазва се дъното на тава с олио. Слага се една кора, намазва се с малко олио, малко плънка и се поръсва с орехи. Така докато свършат продуктите. Баклавата се нарязва на ромбове и по разрезите се полива с топло олио. Пече се на 180 градуса. Когато е готова се изчаква да се охлади и се сиропира с топлия сироп.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Баклава с плънка - II вариант
От форум:
От друг сайт: