www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 28 Юни 2012

Баклава с плънка - II вариант

Необходими продукти
1 пакет кори за баница
1 ч.ч. едро нарязани орехови ядки
1 к.ч. олио

за плънката:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 и ½ ч.ч. брашно
1 бакпулвер

за сиропа:

4 ч.ч. вода
3 ч. ч. захар

Смесват се продуктите за плънката. Намазва се дъното на тава с олио. Слага се една кора, намазва се с малко олио, малко плънка и се поръсва с орехи. Така докато свършат продуктите. Баклавата се нарязва на ромбове и по разрезите се полива с топло олио. Пече се на 180 градуса. Когато е готова се изчаква да се охлади и се сиропира с топлия сироп.