Публикувана от Марияна Желева на 11 Януари 2018
![]() | Необходими продукти 1 ч.л какао 400 гр. кори за баклава - тънки 2 ч.ч захар 2 ч.ч вода 2 ч.ч орехи 1 мандарина - сок и кора 125 г. масло 2-3 с.л олио |
Взимаме 4 кори. Смиламе орехите с машинка. Смесваме орехите с какаото. Върху подредените една върху друга кори наръсваме орехи. Навиваме от тясната страна на руло. Режем го на триъгълници или на правоъгълници според желанието с нож. Нареждаме ги плътно в тава едно до друго. И така докато свършат продуктите-кори, орехи с какао. В тиган слагаме маслото и олиото и сгорещяваме. Заливаме баклавичките с горещото масло. Печем баклавичките до готовност на 170 градуса. Оставяме да се охлади десерта. На котлона в тенджерка слагаме захарта, водата, сока на мандарината и настърганата кора да заври. Със захарния сироп след като е готов заливаме баклавичките. Оставяме да попие. Да ви е сладко! |