Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с грис
Баклава с грис

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
2 ч.ч. едро смляни орехи
½ ч.ч. грис
олио
половин пакетче краве масло ( 60 гр. )
За сиропа:
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
Дъното на тава се маже с олио, поставя се една от корите, маже се с олио, върху нея се слага втора кора и тя се маже с олио и върху нея се поръсва малко грис и орехови ядки. Следват отново две кори, намазани с олио и върху тях грис и орехи. Така докато свършат продуктите.
Баклавата се нарязва на квадратчета и се полива с разтопеното краве масло. Пече се на 180 градуса. Когато изстине се залива с горещ сироп, приготвен от водата и захарта.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Баклава с грис
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева