Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с грис
Баклава с грис

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
2 ч.ч. едро смляни орехи
½ ч.ч. грис
олио
половин пакетче краве масло ( 60 гр. )
За сиропа:
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
Дъното на тава се маже с олио, поставя се една от корите, маже се с олио, върху нея се слага втора кора и тя се маже с олио и върху нея се поръсва малко грис и орехови ядки. Следват отново две кори, намазани с олио и върху тях грис и орехи. Така докато свършат продуктите.
Баклавата се нарязва на квадратчета и се полива с разтопеното краве масло. Пече се на 180 градуса. Когато изстине се залива с горещ сироп, приготвен от водата и захарта.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Баклава с грис
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева