Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с грис

Баклава с грис

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница
2 ч.ч. едро смляни орехи
½ ч.ч. грис
олио
половин пакетче краве масло ( 60 гр. )

За сиропа:

2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баклава с грис

Дъното на тава се маже с олио, поставя се една от корите, маже се с олио, върху нея се слага втора кора и тя се маже с олио и върху нея се поръсва малко грис и орехови ядки. Следват отново две кори, намазани с олио и върху тях грис и орехи. Така докато свършат продуктите.

Баклавата се нарязва на квадратчета и се полива с разтопеното краве масло. Пече се на 180 градуса. Когато изстине се залива с горещ сироп, приготвен от водата и захарта.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар30 Януари 2012
Нина Райчева
Ох, прияде ми се! Толкова апетитно изглежда на снимката...



Ако желаете, може да сложите линк към Баклава с грис


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама