www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 23 Януари 2012

Баклава с грис

Необходими продукти
1 пакет кори за баница
2 ч.ч. едро смляни орехи
½ ч.ч. грис
олио
половин пакетче краве масло ( 60 гр. )

За сиропа:

2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар

Дъното на тава се маже с олио, поставя се една от корите, маже се с олио, върху нея се слага втора кора и тя се маже с олио и върху нея се поръсва малко грис и орехови ядки. Следват отново две кори, намазани с олио и върху тях грис и орехи. Така докато свършат продуктите.

Баклавата се нарязва на квадратчета и се полива с разтопеното краве масло. Пече се на 180 градуса. Когато изстине се залива с горещ сироп, приготвен от водата и захарта.