Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Бабините гюзлеми на сач

Бабините гюзлеми на сач

Разпечатай

от готварската книга на Rusiana Mihaylova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
250 г сирене
1 с.л. хлебна сода
1 с.л. оцет
400 г кисело мляко
100 мл топла вода
брашно, колкото поеме за твърдо тесто

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бабините гюзлеми на сач

Яйцата се разбиват. Прибавят се сиренето и киселото мляко, разбито със содата и оцета. Накрая се прибавя и брашното. Докато сипваме брашното, добавяме и горещата вода. При месенето тестото се удря 30 пъти в плота. След това се оставя да престои около половин час. От него се правят малки топки, които се разточват като питчици. Пекат се на сач, като при обръщането им се намазват с малко масло.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бабините гюзлеми на сач


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама