Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Бабините гюзлеми на сач
Бабините гюзлеми на сач

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5 яйца
250 г сирене
1 с.л. хлебна сода
1 с.л. оцет
400 г кисело мляко
100 мл топла вода
брашно, колкото поеме за твърдо тесто
Яйцата се разбиват. Прибавят се сиренето и киселото мляко, разбито със содата и оцета. Накрая се прибавя и брашното. Докато сипваме брашното, добавяме и горещата вода. При месенето тестото се удря 30 пъти в плота. След това се оставя да престои около половин час. От него се правят малки топки, които се разточват като питчици. Пекат се на сач, като при обръщането им се намазват с малко масло.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Бабините гюзлеми на сач
От форум:
От друг сайт: