Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Бабините гюзлеми на сач
Бабините гюзлеми на сач
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5 яйца
250 г сирене
1 с.л. хлебна сода
1 с.л. оцет
400 г кисело мляко
100 мл топла вода
брашно, колкото поеме за твърдо тесто
Яйцата се разбиват. Прибавят се сиренето и киселото мляко, разбито със содата и оцета. Накрая се прибавя и брашното. Докато сипваме брашното, добавяме и горещата вода. При месенето тестото се удря 30 пъти в плота. След това се оставя да престои около половин час. От него се правят малки топки, които се разточват като питчици. Пекат се на сач, като при обръщането им се намазват с малко масло.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Бабините гюзлеми на сач
От форум:
От друг сайт: