www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015

Бабините гюзлеми на сач

Необходими продукти
5 яйца
250 г сирене
1 с.л. хлебна сода
1 с.л. оцет
400 г кисело мляко
100 мл топла вода
брашно, колкото поеме за твърдо тесто

Яйцата се разбиват. Прибавят се сиренето и киселото мляко, разбито със содата и оцета. Накрая се прибавя и брашното. Докато сипваме брашното, добавяме и горещата вода. При месенето тестото се удря 30 пъти в плота. След това се оставя да престои около половин час. От него се правят малки топки, които се разточват като питчици. Пекат се на сач, като при обръщането им се намазват с малко масло.