Начало » Десерти » Рецепти за Кремове » рецепта Ашуре

Ашуре

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 чаена чаша сварено жито
1 пакетче нишесте /по желание: ванилия, лимон, горски плодове и др./
1/2 чаена чаша захар
700 гр. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ашуре

Сваряваме житото предварително до разпукване на зрънцата. Слагаме 600 гр. вода да заври, след което прибавяме захарта. Изсипваме нишестето, разтворено в 100 гр. студена вода. Бъркаме непрекъснато до готовност. След като свалим тенджерата от котлона, добавяме свареното жито и разбъркваме. Изсипваме готовата смес в стъклени купички или чашки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ашуре


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама