Начало » Десерти » Рецепти за Кремове » рецепта Ашуре
Ашуре

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 чаена чаша сварено жито
1 пакетче нишесте /по желание: ванилия, лимон, горски плодове и др./
1/2 чаена чаша захар
700 гр. вода
Сваряваме житото предварително до разпукване на зрънцата. Слагаме 600 гр. вода да заври, след което прибавяме захарта. Изсипваме нишестето, разтворено в 100 гр. студена вода. Бъркаме непрекъснато до готовност. След като свалим тенджерата от котлона, добавяме свареното жито и разбъркваме. Изсипваме готовата смес в стъклени купички или чашки.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?
При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ашуре
От форум:
От друг сайт: