Начало » Десерти » Рецепти за Кремове » рецепта Ашуре

Ашуре

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 чаена чаша сварено жито
1 пакетче нишесте /по желание: ванилия, лимон, горски плодове и др./
1/2 чаена чаша захар
700 гр. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ашуре

Сваряваме житото предварително до разпукване на зрънцата. Слагаме 600 гр. вода да заври, след което прибавяме захарта. Изсипваме нишестето, разтворено в 100 гр. студена вода. Бъркаме непрекъснато до готовност. След като свалим тенджерата от котлона, добавяме свареното жито и разбъркваме. Изсипваме готовата смес в стъклени купички или чашки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ашуре


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама