Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Ароматно хлебче със зехтин и чесън

Ароматно хлебче със зехтин и чесън

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. брашно
10 гр. прясна мая
4 с.л. кисело мляко
150 мл. хладка вода
2 яйца ( 1 жълтък за намазване )
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
1 ч.л. сол
3 с.л. олио
чесън на прах
4 с.л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ароматно хлебче със зехтин и чесън

Замесете тестото като:
Към пресятото брашно добавите солта и го разбъркате. В средата направете кладенче. В купа сложете маята и захарта с част от водата и оставете сместа да шупне. Към шупналата смес добавете останалите продукти (оцета, млякото, яйцата, олиото и останалата вода). Забъркайте каша, вземете купата и прибавяйте по  малко към брашното като месите до оформянето на гладко и пухкаво тесто. Оставете да втаса за 40 минути.

Готовото тесто разделете на 3 части. Всяка част разточете на тънка кора.

Всяка кора се намазва със смесения зехтин и чесън. Сложете корите една върху друга и завийте на руло, нарежете на триъгълници и подредете в продълговата форма. Намажете с разбития жълтък, по желание поръсете със семена. Оставете да втаса още 10 - 15 минути и печете до готовност. Готовото хлебче намажете с масло и завийте с чиста кърпа. Да ви е сладко!



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Изглежда много вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Ароматно хлебче със зехтин и чесън


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама