Публикувана от Цветослава Киркова на 19 Септември 2013
![]() | Необходими продукти 500 гр. брашно 10 гр. прясна мая 4 с.л. кисело мляко 150 мл. хладка вода 2 яйца ( 1 жълтък за намазване ) 1 ч.л. захар 1 ч.л. оцет 1 ч.л. сол 3 с.л. олио чесън на прах 4 с.л. зехтин |
Замесете тестото като: Към пресятото брашно добавите солта и го разбъркате. В средата направете кладенче. В купа сложете маята и захарта с част от водата и оставете сместа да шупне. Към шупналата смес добавете останалите продукти (оцета, млякото, яйцата, олиото и останалата вода). Забъркайте каша, вземете купата и прибавяйте по малко към брашното като месите до оформянето на гладко и пухкаво тесто. Оставете да втаса за 40 минути. Готовото тесто разделете на 3 части. Всяка част разточете на тънка кора. Всяка кора се намазва със смесения зехтин и чесън. Сложете корите една върху друга и завийте на руло, нарежете на триъгълници и подредете в продълговата форма. Намажете с разбития жълтък, по желание поръсете със семена. Оставете да втаса още 10 - 15 минути и печете до готовност. Готовото хлебче намажете с масло и завийте с чиста кърпа. Да ви е сладко! |