Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Ароматна баница с локум

Ароматна баница с локум

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 мл прясно мляко
1 кубче мая
2 яйца
1 с.л захар
1 ч.л сол
800-900 гр брашно

за пълнеж:
2 кутии локум (с мед и орехи)
300-400 гр едро счукани орехи
кората на един портокал

за сиропа:
400 гр захар
500-600 мл вода
1 масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ароматна баница с локум

Разтворете маята със захарта в малко топло мляко и замесете заедно с другите съставки меко и еластично тесто. Оставете го да втаса. Премесете го отново и го разделете на 8 топки. Разточете една топка (на много тънко), намажете я с олио, поръсете с орехи, локум и настържете от портокаловата кора. Отгоре покрийте с друга разточена на тънко кора, пак я поръсете с олио, орехи, локум и портокалова кора и завийте на руло. Нарежете го на парчета и ги наредете в намаслена тава с рязаното нагоре. Така направете и останалите топки. Оставете да втаса за 20-30 минути и изпечете в загрята фурна до готовност. Оставете да се охлади напълно.

Сварете сироп от маслото, захарта, водата и настъргана портокалова кора. Залейте изстиналата баница с горещия сироп, на няколко пъти, хубаво да поеме от него. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар30 Декември 2012
Надя Недева
Изглежда страхотно!
Аватар29 Декември 2012
Нина Райчева
Много апетитно.



Ако желаете, може да сложите линк към Ароматна баница с локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама