Публикувана от Виолета Матева на 07 Ноември 2015
Необходими продукти 1 пакет кори бела сироп: 2 ч ч захар 3 ч ч вода ванилия и сок от лимон плънка: 3 яйца 1 к ч захар 1 к ч брашно 1 ч л бакпулвер 1 шепа орехи 1 ч л канела олио за намазване на корите | |
Приготвя се сиропа от водата, захарта, ванилята като завира за 5 минути, сваля се от огъня и добавяме лимоновия сок. Вземат се половината кори и се нареждат една по една в намаслена тава, като всяка се поръсва с олио. В средата сипваме плънката, приготвена от разбитите яйца със захарта, брашното, бакпулвера, канелата и начуканите орехи. Отгоре се нареждат останалите кори. Нарязва се с остър нож, поръсваме с олио или масло. Печем в загрята фурна 170 градуса до зачервяване. Изваждаме и заливаме с охладения сироп. Оставя се да попие за една нощ. |