Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Сиропиран кекс

Сиропиран кекс

Разпечатай

от готварската книга на Мария Симова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
250 гр захар
150 гр масло на стайна температура
2 ванилии
1 щипка сол
200 гр кисело мляко
250 гр самонабухващо брашно за кекс
3 с.л. какао
5 с.л. гореща вода
пудра захар за поръсване

за сиропа:

1 ч.ч. вода
½ ч.ч. захар
2 с.л. портокалов сок
2 с.л. мед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран кекс

Започваме с приготвянето на сиропа. В метална купа поставяме всички съставки за него и варим седем минути от момента на завирането. Оставяме готовия сироп настрани да изстива.

Загряваме фурната на 170 градуса. Намазняваме и набрашняваме леко формата за кекс. В купа разбиваме с миксер яйцата, захарта, мекото масло, ванилиите и щипка сол. Разбиваме сместа на висока степен на миксера за около 4-5 минути или докато се стопи захарта. Прибавяме киселото мляко и разбиваме за още 3-4 минути. Накрая добавяме брашното като с помощта на шпатула разбъркваме до еднородна смес. В по малка купа разтваряме какаото в горещата вода. Добавяме ¼ от ваниловата смес и разбъркваме добре.

В кексовата форма последователно редуваме ванилова и какаова смес. С лъжица правим леки въртеливи движения вътре в сместа за да стане нашият кекс още по шарен. Печем в предварително загрятата фурна на 170 градуса за около 50 минути или проверяваме с клечка (до суха клечка). Готовият изпечен и горещ кекс поливаме равномерно с помощта на лъжица със студения сироп.

Охладеният кекс изваждаме от формата в подходяща чиния и поръсваме леко с пудра захар. ДА ВИ Е СЛАДКО !!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран кекс


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама