Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Сиропиран кекс

Сиропиран кекс

Разпечатай

от готварската книга на Мария Симова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
250 гр захар
150 гр масло на стайна температура
2 ванилии
1 щипка сол
200 гр кисело мляко
250 гр самонабухващо брашно за кекс
3 с.л. какао
5 с.л. гореща вода
пудра захар за поръсване

за сиропа:

1 ч.ч. вода
½ ч.ч. захар
2 с.л. портокалов сок
2 с.л. мед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран кекс

Започваме с приготвянето на сиропа. В метална купа поставяме всички съставки за него и варим седем минути от момента на завирането. Оставяме готовия сироп настрани да изстива.

Загряваме фурната на 170 градуса. Намазняваме и набрашняваме леко формата за кекс. В купа разбиваме с миксер яйцата, захарта, мекото масло, ванилиите и щипка сол. Разбиваме сместа на висока степен на миксера за около 4-5 минути или докато се стопи захарта. Прибавяме киселото мляко и разбиваме за още 3-4 минути. Накрая добавяме брашното като с помощта на шпатула разбъркваме до еднородна смес. В по малка купа разтваряме какаото в горещата вода. Добавяме ¼ от ваниловата смес и разбъркваме добре.

В кексовата форма последователно редуваме ванилова и какаова смес. С лъжица правим леки въртеливи движения вътре в сместа за да стане нашият кекс още по шарен. Печем в предварително загрятата фурна на 170 градуса за около 50 минути или проверяваме с клечка (до суха клечка). Готовият изпечен и горещ кекс поливаме равномерно с помощта на лъжица със студения сироп.

Охладеният кекс изваждаме от формата в подходяща чиния и поръсваме леко с пудра захар. ДА ВИ Е СЛАДКО !!!


Продукти: яйца, захар, краве масло, ванилия, сол, кисело мляко, брашно, какао, вода, пудра захар, портокалов сок, мед

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Шарен кекс
Шарен кекс "Зебра"
Шоколадов кекс
Кекс с какао

Последни статии

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран кекс


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама