Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Задушени пържоли със зеленчуци

Задушени пържоли със зеленчуци

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 свински пържоли
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 патладжан
5-6 червени и зелени чушки
200 г гъби
подправки и сол на вкус

за марината:

1 с.л мед
1с.л майонеза
1с.л горчица
1 с.л балсамико
черен пипер и чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В марината престояват пържолите 30 минути. След това се запържват от двете страни и се нареждат в тавичка. В същата мазнина се задушават лука, чесъна, чушките, патладжана (предварително накиснат в солена студена вода и след това отцеден) и накрая гъбите. Посолете и подправете с подправките.

Изсипете зеленчуковата смес върху пържолите. Сипете 100 мл бяло вино и 100 мл вода, покрийте с фолио и печете на 180 градуса до готовност, като към края на печенето, махнете фолиото да се запече ястието отгоре.


Продукти: свински пържоли, свинско месо, лук, чесън, патладжан, чушки, гъби, подправки, сол, мед, майонеза, горчица, балсамико, черен пипер, чубрица

Тагове: Рецепти за Стефановден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пържоли на фурна

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Задушени пържоли със зеленчуци


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear