www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 25 Септември 2013

Задушени пържоли със зеленчуци

Необходими продукти
6 свински пържоли
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 патладжан
5-6 червени и зелени чушки
200 г гъби
подправки и сол на вкус

за марината:

1 с.л мед
1с.л майонеза
1с.л горчица
1 с.л балсамико
черен пипер и чубрица

В марината престояват пържолите 30 минути. След това се запържват от двете страни и се нареждат в тавичка. В същата мазнина се задушават лука, чесъна, чушките, патладжана (предварително накиснат в солена студена вода и след това отцеден) и накрая гъбите. Посолете и подправете с подправките.

Изсипете зеленчуковата смес върху пържолите. Сипете 100 мл бяло вино и 100 мл вода, покрийте с фолио и печете на 180 градуса до готовност, като към края на печенето, махнете фолиото да се запече ястието отгоре.