Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Задушен заек с бяло вино

Задушен заек с бяло вино

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 заек - около 1 500 г.
600 г.  лук
10 скилидки чесън
сол на вкус
3 ч.ч бяло вино
10  зърна черен пипер
4 зърна бахар
60 г. краве масло
1 к.ч олио
1 с.л брашно

за марината:
1 л. вода
400 г. оцет
1 глава кромид лук с люспата
1 морков
2-3 стръка целина - само стебла без листа
1 дафинов лист
4 зрънца черен пипер - цели
3 цветчета карамфил
2 скилидки чесън
1 с.л захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Задушен заек с бяло вино

Трябва да се накисне заека за едно денонощие в марината. Първо го измиваме. Слагаме го в съда с маринатата. Марината я правим като в голяма тенджера слагаме литър вода. Нарязваме зеленчуците на малки парчета. После прибавяме подправките. Наливаме оцета. Разбъркваме маринатата с лъжица. Слагаме я на котлона и похлупваме с капака. Като заври намаляваме степента на котлона. Ври 8 мин. след завиране. Дърпаме настрана и като изстине слагаме месото вътре. Слагаме маринатата с месото в хладилника, като я затваряме с капака. Изкисваме заека след като е минало достатъчното време. Изкиснатият заек нарязваме на порции, които поръсваме със сол на вкус. Слагаме ги в йена или дълбока не много голяма тава. Парчетата ги редим на дъното на съда. Обелваме чесъна. Скилидките ги режем по дължина на по 2-3 парчета. Върху заека слагаме скилидките, бахара и черния пипер, като ги разпределяме навсякъде да има. Обелваме лука и го нарязваме на полумесеци. Поръсваме с малко сол. Нарязваме маслото на малки парченца. Най-отгоре слагаме маслото. Поливаме с олиото и най-накрая с виното. Виното трябва да покрие продуктите. Похлупваме йената с капака. Печем в загрята на 200 градуса фурна. Размиваме в ½ кафена чаша топла вода 1 с.л брашно и я слагаме в тавата към края на печенето. Пак печем до готовност.


Продукти: лук, заек, чесън, сол, бяло вино, черен пипер, бахар, краве масло, олио, брашно, оцет, моркови, целина, дафинов лист, карамфил, захар

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Задушен заек в марина

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Задушен заек с бяло вино


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама