Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта Б А Р Б И

Торта Б А Р Б И

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 яйца
3 ½ ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно

за крем 1:
14 с.л. течен шоколад
1/2 п. масло /немско/
трохи от изпечен блат

за крем 2:
2 500 грама мляко
3 с.л. брашно
½ ч.ч. захар
½ п. масло /немско/
2 яйца
трохи от изпечен блат

за сиропиране:
3 ч.ч. прясно мляко
захар на вкус /да не е много сладко/

за украса на тортата:
1 литър течна сметана
1 пакетче бонбони /бони бон /
шарени захарни пръчици
1 малка кукла барби /увита в прозрачно фолио/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта Б А Р Б И

Вземат се две тавички с различни размери и една купа /метална/. В голямата тавичка изсипваме сместа от 6 яйца, 1 ½ ч.ч. захар, 1 ½ ч.ч. брашно /брашното е пресято и се разбива в яйцата и захарта с вилица/. Изпичаме блата в предварително загрята фурна.

В средната тавичка изсипваме сместта от 5 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно /пресято и разбито в яйцата и захарта с вилица/. Изпичаме блата в предварително загрята фурна.

В малката тавичка или купа /метална със заоблено дъно/ изсипваме сместа от 4 яйца, ½ ч.ч. захар, ½ ч.ч. брашно /пресято и разбито с вилица в разбитите с миксер яйцата и захар/. Изпичаме блата в предварително загрята фурна.

Върху големия блат слагаме средния блат, а отгоре малкия блат /заобления/ и трябва да получим роклята на куклата, ако е нужно с нож изравняваме.

В средата на наредените блатове правим малка дупчица, където ще поставяме куклата, и така подредените блатове оставяме настрани и започваме кремовете.

Крем 1:
Разтапяме на водна баня шоколада с маслото и после слагаме трохи от изпечен блат /количеството се определя в зависимост каква гъстота желаем да е крема/

Крем 2: Брашното размиваме с малко вода и пребавяме към разбитите масло яйца и захар, а получената смес изсипваме на тънка струя във врящото мляко и варим до желаната гъстота на крема. Още докато е топъл поставяме трохи от изпечен блат.

За сиропа: Свареното и изстудено мляко подслаждаме на вкус. Блатът за трохите, които се слагат в крем 1 и крем 2: 3 яйца, ½ ч.ч. захар, ½ ч.ч. брашно и се изпича в предварително загрята фурна.

За украсата: Разбиваме течната сметана по указанията на опаковката.

Изпълнение: Големият блат поставяме върху табла, но сиропираме много малко, защото другите блатове ще натежат и ще се измести тортата. Мажем с крем 1, поставяме средния блат, сиропираме /но пак не много/, мажем с крем 2, поставяме малкия блат и сиропираме. Мажем тортата с малко сметана, оставяме тортата за 20 минути в хладилник.

След като се е стегнала сметаната поставяме куклата до кръста в средата на тортата с вдигнати ръце. Намазваме обилно тортата със сметана, украсяваме с бонбоните и захарните пръчици и шпицовеме със сметана блузка.

П.П. Може кремовете да замените с Ваши любими, може и сиропа да е с компот, а не с мляко. Може в крема с шоколад да се сложат лешници.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар12 Май 2012
Шери Курт
Чудна е!Браво!
Добре направена, харесва ми браво!
Аватар18 Март 2012
Нина Райчева
Много ефектна торта за малки дами :)



Ако желаете, може да сложите линк към Торта Б А Р Б И


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама