Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Орехова торта с какао

Орехова торта с какао

Разпечатай

от готварската книга на cvetelina ivanova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
1 ч.чаша много топла вода
1/2 чаена чаша олио
3 чаени чаши брашно с 1 бакпулвер
1-2 с.лъжици какао
ванилия

за крема:
1 и 1/2 литър прясно мляко
20 с.лъжици захар
4 яйца
13 с.лъжици брашно
100 г. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Орехова торта с какао

6 яйца и 1 1/2 чаена чаша захар се разбиват до пухкавост с миксер. Прибавям 1 ч.чаша много топла вода, разбивам за кратко и добавям 1/2 чаена чаша олио, отново разбивам. Пресявам брашно около 3 чаени чаши с 1 бакпулвер. Започвам да добавям към сместа от брашното с дървена шпатула малко по малко. Аз лично не слагам цялото брашно, обичам блатовете да са ми по-меки. Разделям сместа на две места и към едната добавям какао около 1-2 с.лъжици. Ванилия, ако искате.

Крем: 1 и 1/2 литър прясно мряко /от това мляко си отделям 1 ч.чаша / + 20 с.лъжици захар /или на вкус/ слагам на котлона до стопяване на захарта. В купа си разбивам 4 яйца към тях прибавям млякото и постепенно 13 с.лъжици брашно с лек връх /получава се каша/. Към топлото мляко внимателно изсипвам яйчената смес /може към тази смес да добавите черпаче от горещото мляко и да разбъркате до хомогенност/ при непрекъснато бъркане с лъжица. Когато започне да се сгъстява и леко да бълбука включвам и миксира и разбивам с него за кратко в самата тенджера. Махам от котлона и добавям около 100 гр.масло и разбърквам.

Разрязвам всеки от блатовете на две. Получавам общо четири такива. Слагам в тортена чиния един ринг и започвам да редя. Първият блат от жълтите леко го сиропирам със сок от компот праскови след това слагам доволно количество от крема /разпределете си го горе долу на 4 еднакви части+още една кафена чашка за украсата/, втори блат-кафяв, сиропирам и пак крем, жълт блат, сиропиране, крем и последния, отново сироп и крем. Веднага поръсвам обилно с орехи. Престоява поне 12 часа в хладилника, освобождавам от ринга и заглаждам с крема от тортата цялата торта. Слагам орехи и от страни на тортата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Орехова торта с какао


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама